Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بولتن نیوز، وحید فرشیدپور، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روانشناسی بالینی در پایان‌نامه خود با راهنمایی حمید کاظمی زهرانی در دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد به بررسی "اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت والدین بر افسردگی، پرخاشگری و ناسازگاری عاطفی نوجوانان مبتلا به اختلال وسواس" پرداخته است.
این تحقیق از نوع نیمه آزمایشی بود که با استفاده از طرح پیش‌آزمون - پس‌آزمون با گروه کنترل انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جامعه آماری پژوهش شامل تمام والدین مراجعه کننده به کلینیک تخصصی اختلالات وسواس در سال 95-1394 بود.
طبق این مطالعه نمونه آماری دربرگیرنده 30 نفر است که با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند از بین جامعه آماری انتخاب شدند و پس از تکمیل پرسشنامه وسواس فکری - عملی یل براون، توسط نوجوانان که نمره بالایی در پرسشنامه وسواس فکری - عملی کسب کرده بودند، تعداد 30 نفر از والدین به دلیل اعمال مداخله بر روی آنها به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل (15 نفر برای هر گروه) جایگزین شدند.
همچنین هر دو گروه پرسشنامه‌های پرخاشگری آیزنگ و ویلسون (1975)، افسردگی بک (1996) و سبک‌های عاطفی هافمن و کاشدان (2010) را به عنوان پیش‌آزمون تکمیل کردند و پس از اتمام دوره هشت جلسه‌ای (هفته‌ای دو جلسه یک ساعته به مدت چهار هفته) درمان مبتنی بر شفقت والدین، مجدداً پس‌آزمون برای گروه کنترل و آزمایش اجرا شد.
داده‌های گردآوری شده با استفاده از روش‌های آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف استاندارد و آمار استنباطی شامل تحلیل کواریانس چند متغیری در نرم‌افزار SPSS نسخه 21 مورد تجزیه‌ و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد درمان مبتنی بر شفقت والدین، بر کاهش افسردگی، پرخاشگری و ناسازگاری عاطفی در نوجوانان مبتلا به اختلال وسواس فکری - عملی مؤثر بوده است (05/0>p).
بنابراین به نظر می‌رسد که می‌توان با اجرای این نوع مداخله به کاهش افسردگی، پرخاشگری و ناسازگاری عاطفی نوجوانان مبتلا به اختلال وسواس فکری - عملی کمک کرد.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۶۲۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پیشگیری آسان تا درمان مشکل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک با توجه به نامگذاری ۹ می‌ مصادف با ۱۹ اردیبهشت بعنوان رز جهانی تالاسمی گفت: هدف از نامگذاری این روز، توجه به بیماران مبتلا، فراهم آوردن امکانات درمانی مطابق با استاندارد‌های جهانی و ترویج پیشگیری از تولد نوزادان تالاسمی است.
دکتر میرشفیعی افزود: تالاسمی یک  اختلال خونی ژنتیک است که به دلیل شکل گیری غیر طبیعی هموگلوبین و کم خونی ایجاد می شود که فرزند از پدر و مادر دارای تالاسمی نوع خفیف به ارث می برد.
او با بیان اینکه تالاسمی به دو شکل مینور و ماژور (شدید) وجود دارد، گفت: اختلال ژنتیکی تالاسمی از طریق ژن‌ها از والدین به کودک به ارث می‌رسد و زمانی که یکی از والدین یا هر دوی آنان حامل این ژن باشند، احتمال ابتلای کودک نیز وجود دارد و در صورت ابتلای پدر و مادر به بیماری تالاسمی مینور یعنی فُرم خفیف بیماری هستند ۲۵ درصد شانس ابتلا به بیماری تالاسمی ماژور ۵۰ درصد احتمال ابتلا به تالاسمی مینور و ۲۵ درصد هم تولد فرزند سالم وجود دارد که این بستگی به این دارد که کدام ژن معیوب از پدر و مادر را دریافت.
میرشفیعی افزود: بزرگ شدن جمجمه، بزرگ شدن استخوان‌های صورت، رنگ پریدگی و پهن شدن بینی از جمله علائم مبتلا به بیماری تالاسمی است و بیماری‌های قلبی، کلیوی، اختلالات تیروئید و پوکی استخوان به خاطر خون سازی غیرموثر از عوارضی است که این بیماری بر روی فرد می‌گذارد.
او گفت: خوشبختانه از سال ۷۶ تاکنون بروز بیماری تالاسمی در سطح استان نداشتیم و طی ۱۵ سال گذشته هیچ بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور (شدید) متولد شده در استان نداشتیم.
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک دراستان ۱۳ بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد که تحت حمایت‌های درمانی و پزشکی هستند و با رایزنی‌هایی که با وزارت بهداشت انجام شده این بیماران مشکلی برای دریافت دارو ندارند.
هشتم ماه می‌مصادف با ۱۹ اردیبهشت به نام روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده است.

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های کانون پرورش فکری همدان، در راستای ترویج فرهنگ حجاب
  • کانون پرورشی با ۱۰۰۰ کتاب به نمایشگاه بین‌المللی کتاب رفت
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • اجرای طرح هر کلاس یک قفسه کتاب
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت