Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@01:53:05 GMT

هوميوپاتي و درمان وسواس فکري

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۳۳۱۲۰

هوميوپاتي و درمان وسواس فکري

خبرگزاري آريا -

يکي از راه هاي درمان وسواس کاستن کنترل هاست
يکي از کاربران پرسيده اند «نمي دانم مواردي که ذکر مي کنم در حيطه تخصص شماست يا نه. من دو تا مشکل دارم يک صداگريزي است. شديدا به برخي صداها مثل صداي بيني ملج و ملوچ و... حساسيت دارم و بعد از شنيدن مکرر اين صداها به شدت عصباني مي شوم و به هم مي ريزيم به طوري که ديگر اصلا رفتارم منطقي نيست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوم اينکه مدتي است دچار وسواس فکري شده ام. کارها را با دقت انجام مي دهم اما دچار شک مي شوم و گاهي از ترس اينکه کاري را درست انجام نداده ام تپش قلب مي گيرم با اينکه به خودم مي گويم درسته همه چي درسته اما ديوانه وار دچار اضطراب مي شوم. اين حالت کاملا پيش رونده است و کنترلي روي آن ندارم.»
دکتر اخوان بهبهاني، متخصص علوم اعصاب و روان و عضو ممتاز انجمن هوميوپاتي به اين سوال پاسخ مي دهد.
يکي از راه هاي درمان وسواس کاستن کنترل هاست
مواردي را که اشاره کرديد، با هوميوپاتي قابل درمان است. براي توضيح بيماري بهتر است اين مساله را با مثالي شروع کنم. فرض کنيد همسر شما هيچ گونه سابقه وسواس و چک کردن بي مورد قفل و کليد منزل را ندارد. اما شما امروز که از سر کار برمي گرديد، با خودتون يک جوشکار مي آوريد و يک درب آهني آکاردئوني با دو تا قفل بزرگ را روي درب ورودي منزلتان جوش بدهد. به نظر شما آيا انجام اينکار سبب افزايش احساس امنيت شما و همسرتان مي شود؟
پاسخ برخلاف انتظار منفي است. درواقع افزايش دادن امنيت خانه از روي يک پيش فرض انجام شده و آن امن نبودن خانه بوده است. جالب اينکه اين پيش فرض ضمني و گفته نشده، تاثير بيشتري بر احساس شما خواهد گذاشت. به عبارت راحت تر وقتي کسي خيلي از سلامتي اش مراقبت مي کند، به اين دليل است که فکر مي کند به احتمال زيادي بيماري هاي خطرناک و لاعلاجي مبتلا خواهد شد و انجام اين مراقبت ها اين وسواس فکري را تشديد مي کند. پس مي توان گفت يکي از راه هاي درمان وسواس کاستن کنترل هاست. مثلا در مورد بيماري شما بهتر است کمتر خودتان را کنترل کنيد و بگذاريد افکار و اعمال وسواس گونه راحت تر بروز کنند و شما خودتان را کمتر ملامت کنيد.
اين يک اصل روانشناسي است. به گونه اي که اگر شما مي خواهيد فرزندتان خوب غذا بخورد نبايد او به صورت مکرر تشويق به خوردن غذا کنيد، بلکه بايد خودتان خوب غذا بخوريد و هيچ وقت از او نخواهيد که غذا بخورد. اين نسخه در بسياري از موارد با کمک يک روانشناس مجرب قابل اجرا و اثربخش خواهد بود. اما در بيماري وسواس، شدت و طول دوره شکل گيري وسواس معمولا به ما اجازه صبر و مدارا را نمي دهد. در اين موارد مداخله پزشکي براي سرعت بخشيدن به درمان احساس مي شود.
هوميوپاتي يکي از موثرترين شيوه هاي درمان انواع وسواس فکري به کمک شما مي آيد. البته بايد به اين موضوع توجه کرد که مکانيسم اثر داروهاي هوميوپاتي با داروهاي اعصاب و روان کاملا متفاوت است چراکه نگرش اين دو طب با يکديگر تفاوت بنيادين دارد. در هوميوپاتي اصل بر يافتن ريشه هاي اصلي وسواس فکري و عملي است.
در هوميوپاتي هر فرد يک مدير فرض مي شود که رفتارش را بر طبق مقتصيات و مصالح شخصي اش تنظيم مي کند. بنابراين در صورت بروز مشکلي بايد از اين مدير پرسيده شود شما چه نفعي از برطرف نکردن اين مشکل مي بريد. در راستاي اين نگرش مورد قبول در روانشناسي يک هوميوپات در مواجهه با بيمار وسواس همواره از خود مي پرسد که بيمار از انجام اين مراسم وسواسي چه سودي مي برد؟ يا اگر اين کارها را انجام ندهد، مجبور به انجام چه کار ناراحت کننده اي مي شود؟ در غالب موارد پاسخ به اين سوال، راهگشاي خوب تشخيصي خواهد بود.
نکته آخر اينکه در طب رايج صرفا آرام کردن بيمار و کاهش موقتي اضطراب هدف است که البته داروهاي اعصاب و روان معمولا در اين مورد بسيار سريع و کارآمد عمل مي کنند اما هيچگاه نمي توانند ريشه بيماري را پيدا و رفع کنند.
منبع: آفتاب

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۳۳۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت‌های کانون پرورش فکری همدان، در راستای ترویج فرهنگ حجاب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ سرپرست مرکز شماره ۲ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان گفت: دانش آموزان دختر با عضویت در این کانون در فعالیت‌های کانون شرکت می‌کنند.

لیلا نورمحمدی افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در راستای فرهنگسازی و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بین نسل نوجوان، با شیوه‌های نوین و جذاب آنها را علاقه‌مند به شرکت در برنامه‌ها می‌کند تا با کسب مهارت آینده روشنی را برای خود رقم بزنند.

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم سرطان رحم داریم ؟ | شایع ترین علت سرطان دهانه رحم را بشناسید
  • فعالیت‌های کانون پرورش فکری همدان، در راستای ترویج فرهنگ حجاب
  • حمایت سازمان ثبت از استعدادهای درخشان
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند
  • روحانیون مرزبانان فکری و اعتقادی جامعه هستند
  • بهره‌برداری یک هزار تخت بیمارستانی جدید در هرمزگان
  • اعلام جزییات حضور کانون پرورش فکری در نمایشگاه کتاب تهران
  • از ایمپلنت دندان چه می‌دانید؟ افرادی که دندان کشیده شده دارند بخوانند!
  • اجرای طرح هر کلاس یک قفسه کتاب