Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@23:15:25 GMT

وسواس باید درمان شود

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۴۱۴۲۸

وسواس باید درمان شود

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، عطا  اسلامی، روانشناس فعال در حوزه درمان وسواس گفت: وسواس های فکری شامل افکا، تصورات یا تکانه های مکرر و پایداری است که ناخواسته و مزاحم هستند و در بیشتر افراد اضطراب یا ناراحتی چشمگیری ایجاد می کند. در حالی که وسواس های عملی رفتارها یا اعمال ذهنی مکرری هستند که شخص احساس می کند باید در واکنش به یک وسواس فکری یا مطابق قواعد سفت و سختی، مانند شستشو ، مرتب کردن اشیاء، بازبینی و وارسی، دعا کردن، شمارش اشیا، تکرار واژه ها پیش خود و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. آن را انجام دهد.

وی افزود: ممکن است فرد از راه برخی افکار و راه های دیگر مانند اجرای یک وسواس عملی اقدام به نادیده انگاری یا بازداری افکار، تکانه ها یا تصورات کند.

اسلامی تصریح کرد: وسواس های فکری و عملی بسیار وقت گیرند و ممکن است ساعت های زیادی را در طول روز به خود اختصاص دهد.

این کارشناس ارشد روانشناسی یادآور شد: افراد عادی نیز افکار وسواسی را تجربه می کنند و از آن رد می شوند اما  افراد وسواسی ساعت ها درگیر افکار تکراری و مزاحم می شوند و نمی توانند از آن به سادگی عبور کنند و این باعث رنج و ناراحتی آنها می شود.

وی بیان داشت: در بسیاری از موارد، وسواس همپوشانی هایی با سایر اختلالات دارد و تشخیص نکته مهمی برای اولویت بندی مداخلات درمانی است.

اسلامی گفت: فرد وسواسی از انجام رفتارهای وسواسی لذت نمی برد بلکه آن را راهی برای رهاشدن از افکار مزاحم و ناخواسته می داند و یا اینکه باور دارد که با انجام تشریفات وسواسی و رفتارهای آیینی از رویداد ترسناکی جلوگیری خواهد کرد (مثلا  بیمار شدن فرد مورد علاقه )، ولی این وسواس های فکر ی و  عملی نه تنها با رویداد ترسناک رابطه  واقع بینانه ای ندارد بلکه آشکارا  افراطی هستند.

وی وسواس های فکری را شامل پاکی و نجس بودن اشیا و وسواس های عملی را مربوط به  نظافت، تناسب و تقارن، نظم و ترتیب، وارسی کردن، شمارش و اشتغال ذهنی به افکار ممنوع یا تابوهای جنسی و مذهبی دانست و افزود: وسواس های فکری و عملی در افراد متفاوت است.

این روانشناس فعال در حوزه درمان وسواس، آغاز نشانه های اختلال وسواس را تدریجی تدریجی دانست و بیان داشت: میزان شیوع در جمعیت عمومی تقریبأ 2درصد است.

وی تصریح کرد: پسران در کودکی و نوجوانی بیشتربه اختلال وسواس مبتلا می شوند و شیوع آن در زنان بزرگسال در مقایسه با مردان اندکی بیشتر است .

اسلامی یادآور شد: افکار خودکشی در نیمی از مبتلایان اختلال وسواس فکری و عملی در مقطعی ظاهر می شود و وجود همزمان اختلال افسردگی عمده، خطر خودکشی را افزایش می دهد.

این درمانگر تاکید کرد: پیامدهای کارکردی اختلال وسواس فکری عملی با کاهش کیفیت زندگی  تأثیر منفی را بر کارکردهای اجتماعی و روابط بین فردی به دنبال دارد و زمینه عدم پیشرفت در زندگی را فراهم می کند.

اسلامی گفت: متاسفانه فاصله زمانی قابل ملاحظه ای بین شروع علائم و نشانه های وسواسی اولیه  و مراجعه برای درمان وجود دارد و اکثر افراد وسواسی بعد از سال ها دست و پنجه نرم کردن با افکار و رفتارهای وسواسی و آزار دهنده برای درمان اقدام می کنند که این امر  فرآیند درمان را پیچیده تر می کند.

وی با اشاره به  برخی درمان های مرتبط با این بیماری، افزود: رفتار درمانی شناختی (cbt ) بعنوان یکی از درمان های موثر در اختلال وسواس فکری عملی (ocd) مورد استفاده درمانگران است.

اسلامی، ریلکسیشن، مواجهه واقعی و تجسمی را یکی دیگر از شیوه های اثرگذار در فرآیند درمان عنوان و تصریح کرد: در بعصی موارد تلفیق دارو درمانی و رفتار درمانی نیز یکی از انتخاب های درمانگران است.

وی تأکید کرد: بیماری وسواس مربوط به قلمرو فیزیکی مثل محیط منزل، محیط کار و افراد مهم زندگی است و قطعاً درمان آن هم باید در قلمرو زندگی فرد صورت گیرد.

انتهای پیام/ب

ضرورت درمان وسواس

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۱۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری قزوین اقدام عملی برای مناسب‌سازی شهر انجام نداد

رئیس شورای اسلامی شهر قزوین گفت: مطالبات زیادی در شورای شهر برای مناسب‌سازی معابر شهری با هدف استفاده معلولان داشتیم، اما در عمل از سوی شهرداری قدم از قدم برای تحقق آن‌ها برداشته نشد.‌

علی فرمانی در گفت‌وگوی با خبرنگار ایمنا در قزوین در طرح دیدگاه خود پیرامون لایحه شهرداری قزوین مبنی بر صدور مجوز ساخت‌وساز با کاربری ورزشی در ناحیه شهری اسماعیل‌آباد، اظهار کرد: با توجه به اینکه سرانه ورزشی در منطقه مذکور صفر است، ضرورت دارد تا در این راستا اقدامات مؤثری انجام شود و گزارش آن‌ها به شورا ارائه شود.

وی افزود: خواستار برنامه‌ریزی مدیریت شهری قزوین برای افزایش سرانه ورزشی در ناحیه منفصل شهری اسماعیل‌آباد هستیم تا این منطقه از محرومیت زیرساخت‌های ورزشی خارج شود.

رئیس شورای اسلامی شهر قزوین با اشاره به عملکرد مدیریت شهری در مناسب‌سازی معابر شهری برای معلولان و توان‌خواهان خاطرنشان کرد: در شورای شهر مطالبات فراوانی برای مناسب‌سازی معابر شهری برای استفاده معلولان داشتیم، اما در عمل از سوی شهرداری قدم از قدم برای تحقق آن‌ها برداشته نشد.‌

فرمانی ادامه داد: انتظار داشتیم یک بوستان ویژه افراد توان‌خواه و معلول در شهر قزوین ساخته شود، اما نگاه جدی به این حوزه در بخش‌های مدیریتی شهرداری قزوین وجود ندارد.

کد خبر 751098

دیگر خبرها

  • پشت پرده حمایت رسانه‌ای از جنایات صهیونیست‌ها
  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت
  • ضرورت توجه به هنر حکمی در دانشگاه‌ها
  • ضرورت توجه به هنرِ حکمی در دانشگاه‌ها
  • مراسم تجلیل از اساتید دانشگاه در بوشهر برگزار شد
  • دستکاری و مدیریت افکار عمومی در بستر رسانه‌ های اجتماعی
  • با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید
  • شهرداری قزوین اقدام عملی برای مناسب‌سازی شهر انجام نداد
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند