Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@23:19:39 GMT

نقش قابل توجه حمایت خانواده در درمان وسواس فکری

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۴۷۳۶۴

نقش قابل توجه حمایت خانواده در درمان وسواس فکری

​یک روان‌شناس گفت: مهم‌ترین عامل در تسریع بهبود بیماری‌های روانی از جمله وسواس فکری، حمایت از آن‌ها به ویژه حمایت خانواده است.

عباس عزیزخانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که اختلال وسواس فکری یک اختلال عصبی است که توسط فکرها و ترس‌های غیرمنطقی فرد را به تکرار بعضی از رفتارها وا می‌دارد، اظهارکرد: این اختلال بعد از هراس، سوء مصرف مواد و افسردگی چهارمین اختلال روانی محسوب می‌شود و شیوع آن بین زنان دو برابر مردان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول ادامه داد: شست‌وشوی زیاد و افراطی، چک کردن بیش از حد و تکرار افکار منفی با مضمون آسیب رساندن به افراد خانواده (از جمله فرزند یا همسر) از مهم‌ترین و شایع‌ترین انواع این اختلال محسوب می‌شود؛ در واقع اختلال وسواس می‌تواند به دلیل تغییرات در عملکرد مغز و یا بدن با زمینه ژنتیکی بروز کند. همچنین زمانی که برخی مواد شیمیایی مانند سرتونین در مغز تغییر می‌کند، ممکن است   این اختلال بروز کند.

وی افزود: با بررسی دقیق گذشته بیمار مبتلا به وسواس فکری مشخص می‌شود که یکی از اقوام درجه یک وی نیز دارای اختلال وسواس بوده است. البته عادات رفتاری که در طول زمان می‌آموزیم (محیط)، عواملی همچون استرس خانوادگی، مشکلات روابط فردی، حاملگی و زایمان از مهم‌ترین موارد ایجاد و تشدیدکننده این اختلال روانی است.

عزیزخانی تصریح کرد: معمولا وسواس فکری با اختلالات دیگر همراه است که اثرات آن نه تنها در عملکرد فردی بیمار، بلکه در عملکرد اجتماعی و تعاملات وی با خانواده، همسر، فرزند و اطرافیان مشهود است. البته خوشبختانه وسواس فکری مانند همه بیماری‌های جسمی قابل درمان است، مشروط بر این‌که جدی گرفته شود.

این روان‌شناس یادآور شد: همان ‌طور که بیماری‌های جسمی بدون دخالت بیمار بروز می‌کند، اختلالات روحی نیز بدون دخالت و خواسته فرد اتفاق می‌افتد. این در حالی است که هر کدام از ما از بیماران جسمی تا بهبودی کامل به شدت مراقبت می‌کنیم، اما متاسفانه بیماران روحی نه تنها مراقبت و حمایت نمی ‌شوند، بلکه با رفتارهای غلط و حتی عدم حمایت مواجه می شوند و همین باعث می شود که روند درمان بیماری به تعویق بیافتد.

وی تاکید کرد: اختلالات روانی از جمله وسواس فکری با روش‌های دارویی و رفتاری قابل درمان است؛ در واقع برای بهبودی کامل یک روش به تنهایی کافی نیست و باید این دو روش در کنار هم و به صورت مکمل برای بیمار استفاده شود. از این‌رو با توجه به درجه اضطراب و استرس و نوع اختلال باید ابتدا از درمان دارویی آغاز کرد تا با کاهش میزان اضطراب، فرد برای درمان رفتاری آماده شود.

عزیزخانی با تاکید بر این‌که برای درمان بیماری وسواس بسیار مهم است که فرد این بیماری را به عنوان یک اختلال بپذیرد و برای درمان آن اقدام کند، گفت: مهم‌ترین عامل در تسریع بهبود بیماری‌های روانی، حمایت از آن‌ها به ویژه حمایت خانواده است؛ چراکه در مواردی رفتار خانواده‌ها به خودی خود به ‌عنوان یک عامل تشدید کننده اختلال وسواسی محسوب می‌شود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام وسواس فکری عملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۴۷۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته

به گزارش مدیسن نت، محققان نتیجه گرفتند که ایمن سازی از طریق واکسیناسیون بیش از هر پیشرفت پزشکی دیگری به سلامت و بقای نوزادان کمک کرده است.

به گفته محققان، واکسن سرخک بیشترین تأثیر را در کاهش مرگ و میر نوزادان داشته است و ۶۰ درصد (۹۴ میلیون) از زندگی‌های نجات یافته توسط ایمن سازی را تشکیل می‌دهد.

این مطالعه می‌گوید به طور کلی، واکسن‌ها در نیم قرن گذشته در هر دقیقه جان ۶ نفر را نجات داده‌اند.

دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه خبری سازمان گفت: «واکسن‌ها یکی از قدرتمندترین اختراعات تاریخ هستند که بیماری‌هایی را که زمانی قابل ترس بودند قابل پیشگیری کردند.»

گبریسوس گفت: «به لطف واکسن‌ها، آبله ریشه‌کن شده است، فلج اطفال در آستانه ریشه کنی است و با توسعه جدیدتر واکسن‌ها علیه بیماری‌هایی مانند مالاریا و سرطان دهانه رحم، ما مرزهای بیماری را به عقب می‌رانیم. با ادامه تحقیقات، سرمایه گذاری و همکاری، می‌توانیم جان میلیون‌ها نفر را امروز و در ۵۰ سال آینده نجات دهیم.»

محققان دریافتند طی پنج دهه گذشته، واکسیناسیون علیه ۱۴ بیماری به طور مستقیم به کاهش ۴۰ درصدی مرگ و میر نوزادان در سراسر جهان و بیش از ۵۰ درصد در منطقه آفریقا کمک کرده است.

این واکسن‌ها با دیفتری، آنفولانزا، هپاتیت B، آنسفالیت ژاپنی، سرخک، مننژیت A، سیاه سرفه، بیماری ذات الریه مهاجم، فلج اطفال، روتاویروس، سرخجه، کزاز، سل و تب زرد مبارزه می‌کنند.

به گفته محققان، این دستاوردها اهمیت ترویج واکسیناسیون را، به ویژه در میان ۶۷ میلیون کودک تخمین زده شده که در طول سال‌های همه گیری یک یا چند واکسن را از دست داده اند، برجسته می‌کند.

این مطالعه به مناسبت پنجاهمین سالگرد برنامه توسعه یافته ایمن سازی است که در سال ۱۹۷۴ توسط مجمع جهانی بهداشت برای ترویج واکسیناسیون کودکان در سراسر جهان تأسیس شد، انجام شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • حمایت مرکز مالکیت معنوی از دستاوردهای دانش‌آموزان استعداد درخشان
  • حمایت سازمان ثبت از استعدادهای درخشان
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • برگزاری ماراتون اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته