Web Analytics Made Easy - Statcounter

زینب آقاجری فارغ التحصیل کارشناس روانشناسی عمومی از جهاد دانشگاهی اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با بیان اینکه وسواس یک تصور، احساس، فشار فکری و یا یک حرکت مکرر است، گفت: سندرم وسواس، فکر یا تصویری است که به رغم اراده انسان به ذهن او هجوم می‌آورد، سازمان روانی را تحت سیطره خود قرار می‌دهد و اضطراب گسترده‌ای را در فرد بر می‌انگیزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: وسواس انواع مختلفی دارد که می‌توان به فکری، عملی، ترس و ... اشاره کرد که رایج‌ترین آن‌ها وسواس فکری و عملی در افراد هستند.

آقاجری بیان کرد: وسواس فکری در واقع همان تکرار‌هایی است که برای افراد به وجود می‌آید و بخش مهمی از اشتغال‌های ذهنی آن‌ها را در برمی گیرد، دائمأ به پزشک مراجعه می‌کنند و به دنبال دارو هستند.

این کارشناس روانشناسی با اشاره به حالت دیگری از این وسواس اظهار داشت: افراد وسواسی به زمان گذشته خود فکر می‌کنند که چه کاری انجام داده اند و در آینده می‌خواهند با این مسئله چگونه برخورد کنند، مدام در ذهن خود تحلیل می‌کنند و دچار سردرگمی می‌شوند.

زینب آقاجری اذعان داشت: وسواس فکری به اندیشه‌های افراطی بر میگردد که بصورت افراط در افراد خودنمایی می‌کند و مرتب در ذهن خود چیزی را قبول می‌کنند، اما در آخر نمی‌توانند به نتیجه برسند چرا که فکر می‌کنند اگر آن کار را انجام ندهند، ۱۰۰ درصد زندگی خود را به نابودی می‌کشانند.

وسواس عملی چیست؟

آقاجری با بیان اینکه بعد از وسواس فکری مرحله عملی آن است تصریح کرد: گاهی اوقات این ۲ باهم هستند، مثلأ افراد مرتب دست‌های خود را می‌شویند، با دکمه‌های لباس خود بازی می‌کنند، دست به دزدی زده و یا اینکه با رفتن به میوه فروشی بدون خرید کردن فقط دست می‌زنند.

او در ادامه گفت: وسواس ترس که شامل ترس از آلودگی، مرگ، کار‌های خلاف اخلاق و تحقق آرزو‌ها است، این‌ها جزئی از وسواس‌های ترس هستند.

زینب آقاجری در خصوص پیشگیری و درمان وسواس اظهار داشت: در گذشته افراد را در محدوده وسواس قرار می‌دادند با این تفاوت که با آن‌ها همراه می‌شدند، اما امروزه به این نتیجه رسیده اند که کمتر باید از زور و اجبار در درمان استفاده کنند.

این کارشناس روانشناسی بیان کرد: ابتدا باید افراد را متقاعد کرد که وسواس خود را درمان کنند چرا که ممکن است عوارض زیادی در زندگی داشته باشد؛ بنابراین می‌توانند با مراجعه به روانشناس یا مشاور خود را درمان کنند.

او در ادامه گفت: چنین افرادی در رسیدگی به خانواده خود ناتوان بوده و معمولأ نمی‌توانند کار‌های روزمره خود را انجام دهند، چون دائم در حال اجرای کار‌های ذهنی و عملی خود هستند.

راهکا‌های درمان وسواس

آقاجری در خصوص درمان وسواس اذعان داشت: به افراد پیشنهاد می‌کنیم برای مدتی از شهری که در آن زندگی می‌کنند دور شده، به محیط خوش آب و هوا و دور از اضطراب بروند و یا اینکه افراد را آماده کنیم تا بتوانند در جمع دوستان و خانواده قرار بگیرند.

آقاجری تصریح کرد: افراد مبتلا به وسواس اگر ترس از آسانسور، پرواز و یا تاریکی دارند، افراد را در آن موقعیت قرار می‌دهیم و رهایشان می‌کنیم که بتوانند آن ترس را تجربه کرده و با آن مقابله کنند، بنابراین از میزان وسواس آن‌ها کاسته می‌شود.

او در پایان گفت: افرادی که دارای وسواس هستند، معمولأ فرصت زیادی دارند تا به وسواس‌های فکری، عملی، ترس و ... بپردازند، بنابراین باید زمان و فرصت را از آن‌ها بگیریم و کار‌های دیگری را جایگزین کنیم بنابراین می‌توانند به مرور از میزان وسواس کم کنند.

انتهای پیام/ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وسواس فکری روانشناسی وسواس فکری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۰۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به هنرِ حکمی در دانشگاه‌ها

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در جمع اساتید دانشگاه هنر ایران اظهار کرد: هنر با خیال تلاقی دارد اما فلسفه و ریاضیات با عقل و استدلال سروکار دارد، علوم تجربی نیز شامل حواس، مشاهده و آزمایشگاه به انضمام ریاضیات است.

وی ادامه داد: منبع اصلی هنر حواس ظاهری نیست بلکه تخیل است، تخیل کارش این است که دستاوردهای حواس ظاهری را می‌گیرد و این دستاوردها را ترکیب، تجزیه و خلقِ صورت می‌کند. این صورتِ خیالی ممکن است با زبان ریاضی آمیخته شود مانند دستگاه‌های موسیقی است، نُت‌های موسیقی ایرانی با ریاضیات پیوند دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: مثلاً در هنرهایی مانند هنرهای نمایشی خیال منبع اصلی است ولو اینکه واقعیت را به تصویر بکشند چراکه به موضوع از لحاظ خیالی پروبال می‌دهند.

استاد خسروپناه با بیان اینکه قوام هنر به منبع معرفتی تخیل برمی‌گردد، گفت: اگر کسی سوال کند تخیل در هنر حکمی و هنر غیرحکمی تفاوت دارد؟ باید پاسخ داد که در هنر حکمی تخیل زیر سایه تعقل است چراکه قوام حکمت، عقل است و خرد ناب متشکل از عقل نظری، عملی و معاش و معاد است.

وی ادامه داد: در دنیای غرب، دکارت بر عقل نظری تأکید داشت، کانت عقل عملی را مطرح کرد، ماکس وبر عقل معاش و برنامه‌ریز را مطرح کرد و تاکنون فیلسوفان غربی عقل معاش را در نظر دارند و خبری از عقل معاد نیست. اگر تخیل ذیل سایه عقل نظری باشد هنر دکارتی،‌ ذیل عقل عملی باشد هنر کانتی و ذیل عقل معاش باشد هنر ماکسی ایجاد می‌شود اما اگر تخیل ذیل خرد ناب شد هنر، حکمی خواهد بود. از طرفی تخیل ذیل تعقل نباشد و ذیل سایه توهم باشد، این هنر نیز غیرعقلانی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: در دانشگاه‌ها، هنر ذیل سنت، مدرن یا پست مدرن تدریس می‌شود اما اگر سراغ هنر حکمی نرویم حتما هنر آسیب خواهد دید، ما در تاریخِ هنر حکمی زندگی می‌کنیم، حکیمان ما ابوعلی سینا و خواجه نصیر الدین طوسی بودند، اکثر سازهای ایرانی زاییده تخیل مبتنی بر حکمت است و این سازها غنای لهوی ندارند. اگر روی این موضوعات کار کنیم دنیا گوش شنوا دارد و آماده شنیدن هنرِ حکمی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به هنرِ حکمی در دانشگاه‌ها
  • سم قارچ‌های وحشی با پختن از بین نمی‌رود / آمار افراد مسموم به ۸۷ نفر رسید
  • چگونگی استنباط سنن الهی در نظام حکمرانی
  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • چگونگی استفاده از هوش مصنوعی برای جلوگیری از قاچاق چوب + فیلم
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چگونگی و مراحل رأی دادن در انتخابات الکترونیک