Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-08@21:38:14 GMT

وسواس فکری در کودکان و نوجوانان

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۷۲۰۰۸

وسواس فکری در کودکان و نوجوانان

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، وسواس فکری، اختلالی اضطرابی است که بر روی کودکان و نوجوانان تاثیر بسیاری گذاشته است. این اختلال با وسواس و پاسخ و یا هردو تشخیص داده می‌شود. وسواس به عنوان تکرار و تداوم افکار و تصاویر تجربه شده تعریف شده است که در بعضی مواقع با آشفتگی‌های ناخواسته و ناخوانده منجر به اضطراب و پریشانی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاسخ به عنوان رفتار‌های تکراری و اعمال ذهنی تعریف می‌شود که فرد احساس می‌کند باید در پاسخ به وسواس، آن را انجام دهد تا از اضطراب خود بکاهد.   برای کودکان و نوجوانان مقدار قابل توجهی از ترس، استرس و شرم می‌تواند منجر به وسواس فکری شود، زیرا افکار و تصاویر می‌توانند اغلب آزاردهنده و ناراحت کننده باشند. والدین برای جلوگیری از تشخیص اشتباه، باید نمونه‌های مشخصی از وسواس و پاسخ را بدانند، زیرا بسیاری از علایم در اختلالات مختلف، مشترک هستند. اگر این اختلال در کودکی درمان نشود، به دلیل تبدیل به توانایی مزمن می‌تواند منجر به وسواس فکری مادام العمر شود.   وسواس‌ها و پاسخ‌های رایج   وسواس صرفا افکار نگران کننده نیست. بلکه می‌تواند کودکان را به شدت درگیر خود کند. این اختلال اغلب با اصرار برای انجام اقدامات خاص همراه است، تا افکار وسواس‌گونه را نادیده بگیرد، سرکوب کند و یا با انجام عملی دیگر آن را خنثی کند. پاسخ نیز انجام اقدامات خاص برای کاهش اضطراب است که می‌تواند ذهنی و یا جسمی باشد.   وسواس آلودگی که شامل نگرانی درباره‌ی آلودگی و کثیفی است و پاسخ آن شستشو و تمیز کردن است.   نوع دیگر وسواس مرتب‌سازی و سامان‌دهی است که از طریق تعادل بسیار در کار‌ها رخ می‌دهد.   پاسخ رایج برای این وسواس سامان دادن مداوم اشیاست.   مواردی دیگر از انواع وسواس به همراه نشانه‌های رایج آن به شرح ذیل است:   وسواس جمع‌آوری و احتکار از طریق جمع‌آوری و نگهداری از وسایل بیهوده، نگرانی زیاد برای از دست دادن وسایل، داشتن وسایل بی‌فایده و بی‌ارزش و خودداری از دور انداختن هر چیزی.
وسواس‌های مخرب:
نگرانی غیرواقعی درباره‌ی آسیب زدن به دیگران
نگرانی غیرواقعی درباره‌ی آسیب زدن به خود
احساس مسئولیت بیش از حد نسبت به دیگران
وسواس شک:
ترس از یاد بردن مسائل و اشیا
ترس از انجام ندادن کاری به صورت کامل
ترس از انجام کار خجالت‌آور
پاسخ بررسی و چک کردن:
خاموش بودن چراغ‌ها، گاز، رایانه و موارد دیگر بار‌ها و بار‌ها بررسی شود.
بررسی مجدد بسته بودن درها، پنجره‌ها و موارد دیگر
بررسی مکرر مشق شب
وسواس اخلاقی
ترس از تنبیه شدن بخاطر بد بودن
تردید درمورد خوب یا بد بودن افراد
نگرانی بیش از حد برای افکار نامناسب
مستند شده است که این اختلال دارای ویژگی‌های ژنتیکی قوی است. میزان وجود وسواس فکری در بستگان درجه یک افراد مبتلا به آن، تقریبا دوبرابر بقیه افراد است.
درمان:
درمان مبتنی بر مواجهه اولین راه درمانی این اختلال برای کودکان و نوجوانان است. تحقیقات نشان داده است که این روش درمان نسبت به دارو موثرتر است. پیشگیری از پاسخ دادن، گونه‌ای از این نوع درمان است به این صورت که در معرض وسواس قرار میگیرید و اضطراب به شما وارد می‌شود، اما از الزام به انجام کاری و یا پاسخ خودداری می‌کنید. اما دقت کنید که تمام فرایند این درمان تحت نظر روان‌درمان صورت می‌گیرد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: وسواس فکری کودک خانواده کودکان و نوجوانان وسواس فکری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۲۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند

مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان گفت: مرحله استانی نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان امروز به کار خود پایان می‌دهد و بهترین‌های این جشنواره امروز (سه‌شنبه) معرفی می‌شوند.

محمد صیرفی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مرحله استانی نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با همکاری شهرداری منطقه ۱۰ اصفهان و تالار هنر اصفهان با حضور ۱۶ اثر نمایشی در رشته‌های عروسکی، صحنه‌ای و زنده عروسکی روزهای شانزدهم و هفدهم اردیبهشت برگزار شد.

وی افزود: فراخوان این جشنواره آبان ۱۴۰۲ به تمام سازمان‌ها و مراکز فرهنگی هنری استان که در زمینه نمایش در سطح کودک و نوجوان فعالیت دارند، ارسال شد و در این فراخوان ۲۵ گروه کانونی و ۳۹ گروه آزاد شرکت کردند که پس از بازبینی اولیه ۱۶ برتر اثر به مرحله استانی راه یافتند.

مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان تصریح کرد: پس از داوری آثار توسط داوران استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی امیر شیخ جبلی و منصور قربانی، همچنین منیرالسادات سجادیان بهترین‌های این جشنواره امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ همزمان با اختتامیه این جشنواره معرفی می‌شوند.

صیرفی‌نژاد گفت: از برنامه‌های اجرایی همزمان با جشنواره، کارناوال شادی عروسک‌ها کانون با حمایت شهرداری منطقه ۱۰، تالار هنر و سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری بود که در مناطق محروم این منطقه اجرا شد و در این برنامه با اجرای برنامه‌های فرهنگی و مسابقه در محله حصه، روز شادی برای کودکان و نوجوانان این محله رقم زد.

وی اظهار کرد: منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان با حمایت مالی از این رویداد فرهنگی و هنری، در نشر و گسترش فعالیت‌های نمایشی و حمایت از استعدادهای کودکان و نوجوانان در رشته‌های نمایشی به اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همکاری کرد.

کد خبر 751326

دیگر خبرها

  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • فعالیت‌های کانون پرورش فکری همدان، در راستای ترویج فرهنگ حجاب
  • مراکز سیار کانون امسال توسعه می یابد
  • بیمه تکمیلی بازنشستگان با شاغلین همتراز می شود
  • کانون پرورشی با ۱۰۰۰ کتاب به نمایشگاه بین‌المللی کتاب رفت
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند
  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • اجرای طرح هر کلاس یک قفسه کتاب