Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@08:27:07 GMT

اختلال وسواس فکری - عملی

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۶۶۶۰

اختلال وسواس فکری - عملی

به گزارش اقتصاد آنلاین،  براین اساس درخصوص اختلال وسواس فکری - عملی  (OCD)  شامل علائم و نشانه ها و درمان آن می پردازیم:

علائم و نشانه‌ها

افراد مبتلا به OCD ممکن است علائم وسواس فکری، وسواس عملی یا هر دو را داشته باشند. این علائم می‌تواند در تمام جنبه‌های زندگی مانند کار، مدرسه و روابط شخصی تداخل ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وسواس عملی، افکار، تمایلات شدید یا تصاویر ذهنی مکرر است که باعث اضطراب می‌شود. علائم شایع عبارت‌اند از:

 ترس از میکروب یا آلودگی  افکار ناخواسته ممنوع مربوط به رابطه جنسی، مذهب، یا آسیب‌ها  افکار پرخاشگرانه نسبت به دیگران یا خود اهمیت به تقارن و نظم اشیاء

وسواس رفتاری، رفتارهای تکراری است که فرد مبتلا در پاسخ به یک فکر وسواسی تمایل به انجام آن‌ها دارد. وسواس‌های عملی رایج شامل این موارد است:

-  تمیزکاری و یا شستن دست‌ها بیش‌ازحد

-  منظم و مرتب کردن چیزها به روشی خاص و دقیق

-  بررسی مکرر مواردی، مانند قفل بودن درب یا خاموش بودن فر

-  شمارش وسواسی

همه این رفتارها و عادات نشانهٔ وسواس عملی نیست. همه افراد هرازگاهی امور را دوباره بررسی می‌کند؛ اما یک فرد مبتلا به OCD به‌طورکلی:

نمی‌تواند افکار یا رفتارهای خود را کنترل کند، حتی اگر این افکار یا رفتارها افراطی باشند.

 حداقل ۱ ساعت در روز را صرف این افکار یا رفتارها می‌کند.  هنگام انجام این رفتارها یا کارهای روزمره لذت نمی‌برد، اما ممکن است برای مدت خیلی کوتاهی از اضطرابی که افکار ایجاد می‌کنند خلاص شوند.  به دلیل این افکار و رفتار، مشکلات قابل‌توجهی در زندگی روزمره خود تجربه می کند.

برخی از افراد مبتلا به OCD نیز دارای اختلال تیک هستند. تیک‌های حرکتی، حرکات ناگهانی، مختصر و تکراری‌اند. پلک‌زدن چشم و سایر حرکات چشم، کج شدن صورت، جمع‌شدن شانه و تکان خوردن سر یا شانه ازجمله تیک‌های حرکتی هستند. تیک‌های شایع صوتی شامل تکرار مکرر صاف کردن گلو، فن فن، یا خرخر کردن است.

علائم ممکن است بیایند و بروند، باگذشت زمان کاهش یابند یا بدتر شوند. افراد مبتلا به OCD ممکن است سعی کنند با اجتناب از موقعیت‌هایی که وسواس آن‌ها را برمی‌انگیزد، به خود کمک کنند یا ممکن است از الکل یا مواد مخدر برای آرام‌کردن خود استفاده کنند.

اگرچه بیشتر بزرگ‌سالان مبتلا به اختلال وسواس فکری تشخیص می‌دهند کاری که انجام می‌دهند منطقی نیست، اما برخی از بزرگ‌سالان و اکثر کودکان ممکن است متوجه نشوند که رفتار آن‌ها غیرعادی است. والدین یا معلمان به طور معمول علائم OCD را در کودکان تشخیص می‌دهند.

اگر فکر می‌کنید OCD دارید، در مورد علائم خود با پزشک خود صحبت کنید. در صورت عدم درمان، OCD می‌تواند در تمام جنبه‌های زندگی تأثیر بگذارد.

عوامل

OCD یک اختلال شایع است که بزرگ‌سالان، نوجوانان و کودکان را در سراسر جهان درگیر می‌کند. بیشتر افراد در حدود ۱۹ سالگی اختلالشان تشخیص داده می‌شود، معمولاً در پسرها سن شروع زودتر از دختران است، اما شروع آن‌ها پس از ۳۵ سالگی هم اتفاق می‌افتد. دلایل OCD ناشناخته است، اما عوامل  شامل این موارد است:

ژنتیک

مطالعات دوقلوها و خانواده نشان داده است که افرادی که بستگان درجه یک آن‌ها (مانند پدر و مادر، خواهر و برادر یا کودک) که OCD دارند و در کودکی یا نوجوانی دچار OCD شده‌اند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به OCD هستند. تحقیقات درباره ارتباط بین ژنتیک و OCD ادامه دارد و ممکن است به بهبود تشخیص و درمان OCD کمک کند.

ساختار مغز و عملکرد

مطالعات تصویربرداری‌ها تفاوت‌هایی را در قشر پیشانی و ساختارهای زیر قشر مغز در بیماران مبتلا به OCD نشان داده است. به نظر می‌رسد ارتباطی بین علائم OCD و ناهنجاری‌ها در مناطق خاصی از مغز وجود دارد، اما این ارتباط مشخص نیست. تحقیقات هنوز ادامه دارد. شناختن دلایل به تعیین روش‌های درمانی خاص و شخصی برای درمان OCD کمک می‌کند.

محیط

در برخی از مطالعات ارتباطاتی بین آسیب‌هایی که فرد در دوران کودکی تجربه می‌کند و علائم وسواس فکری-عملی گزارش‌شده است. برای درک بهتر این رابطه، تحقیقات بیشتری لازم است.

در برخی موارد، کودکان ممکن است به دنبال عفونت استرپتوکوکی به OCD مبتلا شوند یا علائم OCD بروز دهند - این اختلالات، اختلال عصب روان‌شناختی خود ایمنی کودکان (PANDAS) نامیده می‌شود که مرتبط با عفونت‌های استرپتوکوکی (PANDAS) هستند.

روش‌های درمان و معالجه

OCD معمولاً با دارو، روان‌درمانی یا ترکیبی از این دو درمان می‌شود. اگرچه بیشتر بیماران مبتلا به OCD به درمان پاسخ می‌دهند، اما در برخی از بیماران علائم همچنان باقی می‌ماند.

گاهی اوقات مبتلایان به اختلال وسواس فکری، اختلالات روانی دیگری مانند اضطراب، افسردگی و اختلال بدشکلی بدن نیز دارند، اختلالی که در آن شخصی به‌اشتباه معتقد است که بخشی از بدن آن‌ها غیرطبیعی است. در نظر گرفتن این اختلالات، هنگام تصمیم‌گیری درباره درمان بسیار مهم است.

دارو

مهارکننده‌های جذب مجدد سروتونین (SRI) که شامل مهارکننده‌های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI) است برای کمک به کاهش علائم OCD استفاده می‌شود. اغلب در درمان OCD نسبت به افسردگی به دوزهای روزانه بالاتری از SRI ها نیاز است و ممکن است ۸ تا ۱۲ هفته طول بکشد تا تأثیر دارو شروع شود، اما برخی از بیماران سریع‌تر علائم بهبود را تجربه می‌کنند.

اگر علائم با این نوع داروها بهبود نیافت، تحقیقات نشان می‌دهد برخی از بیماران ممکن است به یک داروی ضد روان‌پریشی پاسخ مناسبی دهند.

اگرچه تحقیقات نشان می‌دهد که یک داروی ضد روان‌پریشی ممکن است به مدیریت علائم در افرادی که هم اختلال OCD و هم اختلال تیک دارند کمک کند، اما در مورد اثربخشی داروهای ضد روان‌پریشی در درمان OCD تحقیقات ضدونقیضی وجود دارد.

اگر دارویی برای شما تجویزشده است:

 با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید تا مطمئن شوید خطرات و مزایای داروهایی را که مصرف می‌کنید را می دانید.  بدون اینکه ابتدا با پزشک خود صحبت کنید، مصرف دارو را قطع نکنید. قطع ناگهانی یک دارو ممکن است منجر به "بازگشت مجدد" یا بدتر شدن علائم OCD شود. سایر اثرات ناخوشایند یا خطرناک ناشی از ترک دارو نیز ممکن است.  هرگونه نگرانی در مورد عوارض جانبی را فوراً به پزشک اطلاع دهید. ممکن است به تغییر در دوز دارو یا داروی دیگری نیاز داشته باشید.  از سایر داروها نیزبرای درمان OCD استفاده ‌شده است، اما تحقیقات بیشتری برای نشان دادن مزیت این داروها لازم است. برای کسب اطلاعات اساسی در مورد این داروها، می‌توانید به صفحه وب داروهای بهداشت روان در وب‌سایت NIMH مراجعه کنید. روان‌درمانی

روان‌درمانی می‌تواند یک درمان مؤثر برای بزرگ‌سالان و کودکان مبتلا به OCD باشد. تحقیقات نشان می‌دهد انواع خاصی از روان‌درمانی، ازجمله رفتاردرمانی شناختی (CBT) و سایر روش‌های درمانی مرتبط (به‌عنوان‌مثال، آموزش برگشت عادت) می‌تواند به‌عنوان دارو برای بسیاری از افراد مؤثر باشد. همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که نوعی CBT به نام مواجه و جلوگیری از پاسخ

(EX / RP) - ماندن در موقعیتی که باعث وسواس می‌شود به‌عنوان‌مثال لمس اشیا کثیف و جلوگیری از انجام کارهای وسواسی ناشی از آن (به‌عنوان‌مثال شستن دست) - در کاهش رفتارهای وسواسی می‌تواند مؤثر باشد، حتی در افرادی که به داروهای SRI پاسخ خوبی نداده‌اند.

مانند اکثر اختلالات روانی، درمان معمولاً شخصی است و ممکن است با دارو یا روان‌درمانی یا با ترکیبی از هر دو شروع شود.

برای بسیاری از بیماران، اضافه‌کردن EX / RP برای درمان راهکاری است برای زمانی که داروهای SRI یا SSRI تأثیری بر روی علائم OCD نمی‌گذارند یا بالعکس برای افرادی که درمان را با روان‌درمانی شروع می‌کنند.

سایر گزینه‌های درمانی

در سال 2018، FDA تحریک مغناطیسی (TMS) را به‌عنوان یک مکمل در درمان OCD در بزرگ‌سالان تأیید کرد.

NIMH در مورد سایر روش‌های درمانی جدید برای افراد مبتلا OCD که به نمایش معمولی پاسخ نمی‌دهد تحقیق می‌کند.

این رویکردهای جدید شامل درمان‌های ترکیبی و اضافه بر درمان (تقویتی) و همچنین فن‌های جدید مانند تحریک عمیق مغز است. می‌توانید در مورد روش‌های درمانی تحریک مغز در وب‌سایت NIMH اطلاعات بیشتری کسب کند.

پربیننده ترین این ادویه برای درمان افسردگی معجزه می کند + عکس غذاهای ممنوع برای فشار خون بالا تسکین درد آرتروز: خطرات و فواید آن داروهای ممنوعه برای بیماران کرونایی را بشناسید

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: وسواس اختلال وسواس فکری انتخابات ۱۴۰۰ تحقیقات نشان می دهد اختلال وسواس فکری روش های درمانی روش های درمان افراد مبتلا روان درمانی مبتلا به OCD بزرگ سالان برای درمان علائم OCD درمان OCD

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۶۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر

کیسه صفرا عضوی در بخش تحتانی کبد است که صفرای ترشح شده از کبد در آن تجمع یافته و هنگام نیاز از طریق مجرای صفراوی مشترک (CBD) به روده باریک ریخته می‌شود.

به گزارش ایسنا، سنگ های صفراوی رسوبات سخت شده مایع گوارشی به نام صفرا در کیسه صفرا هستند. همچنین اندازه آنها از کوچکی به اندازه یک دانه شن تا بزرگی به اندازه یک توپ گلف متغیر است.

دکتر «ایروینگ خورخه»، جراح عمومی مایو کلینیک در این باره می‌گوید: افرادی که درد و سایر علایم ناشی از سنگ‌های صفراوی را تجربه می‌کنند معمولاً نیاز به جراحی برداشتن کیسه صفرا دارند.

به گفته این متخصص، در این مواقع ممکن است درد شدید و ناگهانی در شکم یا کمردرد را تجربه کنید و حتی ممکن است حالت تهوع یا استفراغ داشته باشید.

دکتر خورخه می‌گوید: به طور معمول، علایم درد مرتبط با کیسه صفرا، درد همراه با وعده‌های غذایی است و معمولاً بعد از خوردن وعده‌های غذایی چرب رخ می‌دهد.

او می گوید دلایل متعددی وجود دارد که کیسه صفرا شما می تواند سنگ کیسه صفرا ایجاد کند. شایع ترین علت آن چیزی است که می خورید. رژیم غذایی سرشار از فیبر و کلسترول و چربی کم، خطر ابتلا را کاهش می دهد.

سنگ های صفراوی به دلیل عدم تعادل در ترکیب شیمیایی صفرا در داخل کیسه صفرا ایجاد می شوند. بنابراین، کلسترول صفرا بیش از حد بالا می رود و کلسترول اضافی به سنگ تبدیل می شود. اگر فردی اضافه وزن و دیابت داشته باشد و زیاد چربی مصرف کند، در معرض خطر بیشتری قرار دارد. در صورت مشاهده علایمی مانند درد مکرر در ناحیه شکم، اسیدیته شدن بیش از حد، حالت تهوع، استفراغ و ... به پزشک مراجعه کنید زیرا تاخیر در تشخیص می تواند منجر به عوارض دیگری شود.

دکتر خورخه می گوید: بومیان آمریکایی و جمعیت اسپانیایی تبار و همینطور زنان در خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند. همچنین با افزایش سن، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستیم.

این متخصص اظهار کرد: وقتی سنگ کیسه صفرا داشته باشید، آنها خود به خود از بین نمی روند و درمان توصیه شده، جراحی برای برداشتن کیسه صفرا است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، دکتر خورخه می گوید: این عضوی از بدن است که مردم می توانند بدون آن زندگی کنند و هیچ عواقب طولانی مدتی ناشی از برداشتن آن نداشته باشند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم